petak, 27. srpnja 2012.

Kako izgledati mlađe



Starenje je neizbježan zemaljski proces. Iako vjerovatno nikada ne možemo vratiti mladost, postoje namirnice koje nas čine mlađima.







1. Bobice

Bobice su izvrstan izvor antioksidansa.

Tamno bobičasto voće kao što su borovnica ili kupina sadrže flavonoide koji osnažuju antioksidanse. Antioksidansi imaju za cilj da zaštite tijelo od slobodnih radikala koji utiču na oštećenje živih ćelija.
Bobice takođe sadrže vitamin C koji podpomaže imuni sustav. Obrok sa bobicama je zdrav u bilo kom dijelu dana.

2. Brokula, cvjetača i zelje
 
Povrća  brokula, cvjetača i zelje će svakako pomoći tijelu u borbi protiv taksina i raka. Jeli ovo povrće sirovo ili kuhano, pomoći će u borbi. Treba napomenuti da kuhanje ovog povrća može uništiti enzime koje je tijelu potrebno.

3. Orašasto voće


Orašasto voće sadrži mnogo vitamina, minerala te drugih antioksidansa. Orašasti plodovi su dobri sa snižavanje holoserola, za poboljšanje probavnog sistema te za sprečavanje raka. U orašastom voću možemo uživati jedući ga između obroka, u salati ili ako ga stavimo na vrh sladoleda.

Previous Post
Next Post

post written by: