Prokuhajte krompir. Ubacite neoljušteni krompir u posudu sa vodom. Voda treba pokriti krompir. Dodajte 3 kašikice soli i ostavite da prokuha. Nakon 20 minuta sklonite posudu sa peći i izlijte vodu iz posude.
Ogulite krompir. Pripazite jer je krompir veoma vruć, stavite krompir u krpu da zaštite ruke. Nakon što ga ogulite napravite "kašu" od svog krompira. Pogledajte sliku ispod.
Dodajte jaje i brašno. Možete dodati još sol i papriku. Zatim razbijte jaje u umještajte ga u posudu. Nakon toga dodajte brašno. Sve to mijepite dok se ne upije.
Napravite tijesto. Koristite ruke na tvrdoj podlozi. Pogledajte sliku ispod. Zatim oblikujte svoje njoke po želji. Pospite brašno po površini. Možete uzeti veličinu od 3 cm po komadu. Ostavite prostora između da bi spriječili spajanje.
Uzmite posudu i prokuhajte vodu. Nakon toga ubacite njoke unutra. Malo promiješite i ostavite da provri. Sačekajte da isplivaju na površinu. Kada isplivaju na površinu znači da su gotove. I to je to. Njoke možete umiješati u topli umak po Vašem izboru. Dodatak koji se preporučuje je svakako naribani sir.