U bilo kojem djelu dana možete uživati u omletu sa željenim dodacima. Dodajte salatu i pire i imate savršeno zdravu večeru. U ovom članku možete detaljno pročitati kako se pravi omlet kod kuće Potrebno nam je: 3-5 jaja po osobi, tava ili slična posuda za pečenje, margarin, mikser za jaja, ulje, sir, sol, paprikaš, biljni začini, nešto mesa, gljive, piletina, povrće poput graška, mrkve i sl.
Za početak nabavite 3-5 jaja. Broj ovisi o broju osobu koje će jesti omlet. Nakon toga razbijte jaja jedno po jednu, najbolje bi bilo da ih razbijete o rub čaše ili posude. Nakon razbijanja ne zaboravite oprati ruke.
Sada u posudi sa jajima ubacite dodatke, možete dodati sol, paprikaš, biljne začine i sl. Sve to izmiješajte, možete koristiti običnu viljušku za to.
Uzmite drugu posudu gdje ćete mješati sastojke. U nju ubacite piletinu, gljive, nešto povrća i sve to izmješajte.
Pripremite tavu. U njoj istopite margarin. Temperatura bi trebala biti srednja. Istopljeni margarin dodajte u posudu sa jajima. Možete dodati par kapljica mlijeka ili vode. Nakon toga dodajte isjeckani sir u posudu sa jajima.
Paripazite da se jaja ne zaljepe na dno posude. Koristite nešto da okrenete omlet na tavi. Za kraj pospite ostale dodatke po vrhu i uživajte.
Kako napraviti omlet
in
hrana i piće
Napravite sami
published on 16:15