subota, 16. ožujka 2013.

Kako napraviti omlet

U bilo kojem djelu dana možete uživati u omletu sa željenim dodacima. Dodajte salatu i pire i imate savršeno zdravu večeru. U ovom članku možete detaljno pročitati kako se pravi omlet kod kuće Potrebno nam je: 3-5 jaja po osobi, tava ili slična posuda za pečenje, margarin, mikser za jaja, ulje, sir, sol, paprikaš, biljni začini, nešto mesa, gljive, piletina, povrće poput graška, mrkve i sl.

Za početak nabavite 3-5 jaja. Broj ovisi o broju osobu koje će jesti omlet. Nakon toga razbijte jaja jedno po jednu, najbolje bi bilo da ih razbijete o rub čaše ili posude. Nakon razbijanja ne zaboravite oprati ruke.


Sada u posudi sa jajima ubacite dodatke, možete dodati sol, paprikaš, biljne začine i sl. Sve to izmiješajte, možete koristiti običnu viljušku za to.

Uzmite drugu posudu gdje ćete mješati sastojke. U nju ubacite piletinu, gljive, nešto povrća i sve to izmješajte.


Pripremite tavu. U njoj istopite margarin. Temperatura bi trebala biti srednja. Istopljeni margarin dodajte u posudu sa jajima. Možete dodati par kapljica mlijeka ili vode. Nakon toga dodajte isjeckani sir u posudu sa jajima.

Paripazite da se jaja ne zaljepe na dno posude. Koristite nešto da okrenete omlet na tavi. Za kraj pospite ostale dodatke po vrhu i uživajte.


Previous Post
Next Post

post written by: