nedjelja, 21. listopada 2012.

Kako napraviti čips kod kuće

Zamislite samo da se opuštate uživajući u slanom, hrskavom čipsu...a da to ne morate platiti. Napraviti vlastiti čips kod kuće uz pomoć jednostavnih savjeta koje možete pročitati ispod.



Kao što već znate, čips se pravi od krumpira ili sličnog korjenastog povrća. Prvo što je potrebno jeste isjeći krumpir što tanje je to moguće. Koristite najoštriji kuhinjski nož koji posjedujete.

Zatim je potrebno da isjeckane komade krumpira isperemo u hladnoj vodi. Ovo pomaže da se čips brže i lakše uvije u pećnici.

Prije nego što čips ubacite u pećnicu, dobro je dodati začine na njih. Što se začina tiče, preporučuje se posuti malo morske soli po površini. Pored soli možete staviti i čili u prahu ili sušenu salatu. Ako želite još bogatiju aromu možete posuti malo maslinovog ulja po čipsu prije nego ga ubacite u pećnicu.

SASTOJCI:
-Krumpir ili drugo korjenasto povrće
-Sol, maslinovo ulje i drugi začini
Previous Post
Next Post

post written by: