Juha je veoma zdravo i preporučljivo jelo. U nastavku teksta pročitajte kako napraviti veoma popularnu juhu od piletine, tačno po "bakinom" receptu.
Potrebno nam je: 1 pile, pola litre hladne vode, 2 armoatizirane kocke za juhu, dvije kašike soli, jedan sitno isjeckani luk, dvije veće isjeckane mrkve, te list lavora.
Očistimo piletinu. Nakon što smo nabavili piletinu, potrebno je da je dobro očistimo te isperemo.
Odstranimo kožicu. Sljedeće što je potrebno jeste da odstranimo vanjsku masnoću. Možete koristiti nož. Pogledajte sliku ispod.
Izrežite piletinu. Sada trebamo isrezati piletinu na manje komadiće.
Napunite posudu vodom, zatim dodajte juhu, lavorov list, te dvije kašikice soli.
Pokrijte lonac te sačekajte da prokuha.
Pustite da smjesa ključa 15 minuta.
Dodajte luk, mrkvu i peršin.
Ostavite da ključa još 45 minuta.
Stavite kuhana rezanca ili rižu u tanjur te naspite juhu.
Kako napraviti juhu
in
hrana i piće
Napravite sami
published on 14:00