četvrtak, 17. siječnja 2013.

Kako napraviti jaje na oko

Jaje na oko je vrlo popularno jelo svugdje na svijetu. Veoma je jednostavno za napraviti a vrlo ukusno. Spremljana jaja na oko se mogu servirati na hljeb. Savršeno spremljeno jaje ima okrugli žumanjak koji je matematićki-tačno okružen bjelancem i nije oštećen. Ako mislite da je spremanje jajeta na oko nešto strašno, ovaj članak će vas definitivno razuvjeriti.

Sve što nam je potrebno je: voda i jaje. Broj jaja će zavisite od Vas i količine koju želite spremiti.

U nastavku teksta je veoma detaljno sa slikama objašnjena najjednostavnija priprema jaja na oko. Prvo donesite jaje te ih razbijte, zatim naspite u posudu. Posuda bi trebala biti plastična da bi se jaje pravo skuhalo. Jaje bi se otprilike trebalo kuhati 8 minuta. Da odvojite jaje iz posude nakon kuhanja koristite nož. Servirajte.










Previous Post
Next Post

post written by: