subota, 19. siječnja 2013.

Kako napraviti kisele krastavce

U nastavku članka saznajte kako napraviti veoma popularan dodatak obroku - kisele krastavce. Ovo će Vam pomoći da očuvate svježinu krastavaca. Potrebno nam je: 4 srednja krastavca, 4 srednja luka, sol, dvije šoljice šećera, jedna šoljica ocata, te dvije kašikice svježeg peršina.



Izrežite krastavce te luk. Možete uh izrezati u kolutiće, koristite kuhinjski nož. Nakon što ih izrežete poslažite ih u posudu ili galon. Dodajte sloj krastavaca, zatim sloj luka te lagani sloj soli. I to radite dok ne poredate svo povrće.



Zatvorite posudu. Postavite poklopac na krastavce,  te ih ostavite preko noći u frižideru. Dan poslije, napravite tekućinu od sljedećih sastojaka: dvije šoljice šećera, jedna šoljica ocata, te dvije kašikice nasjeckanog peršina. To kuhajte dok se šećer ne stopi.

Ovu tekućinu naspite u posudu sa kupusom. Nakon toga smjesu ostavite u zamrzivaču. Već sljedećeg dana imat ćete kiseli kupus! Užiivajte.


Previous Post
Next Post

post written by: