subota, 19. siječnja 2013.

Kako napraviti kiseli kupus

Kiseli kupus je omiljeni dodatak jelu širom svijeta, veoma je lahak za napraviti a kako to učiniti ? Pročitajte ovaj članak do kraja i uvjerite se da je veoma jednostavno. Sve što nam je potrebno je: glavica kupusa (po mogučnosti svježeg) i sol.



Odstranite površinsko lišće koje je oštećeno ili prljavo. NEMOJTE prati kupus, pranje kupusa može dovesti do uništavanja prirodnih vitamina na kupusu. Upravo ti vitamini omogućuvaju da se kupus pretvori u kiseli kupus.

Razmjerite glavicu kupusa, zatim je izrežite na 4 jednaka dijela, tako da će srž kupusa biti podijeljena na 4 dijela. Zatim isjeckajte kupus na sitne djelove, za pomoć pogledajte slike ispod.












Ubacite isjeckani kupus u posudu. Važno je napomenuti da u toj posudi mora biti slana voda. Ugrijte vodu na pećnici. Nakon toga naspite je na sol. Nakon toga ubacite isjeckani kupus na to. Ovo će mu pružiuti trajnost.

To je to, pola posla smo uradili, ostaje još da dodamo željene začine u teglu sa kupusom. Uživajte.


Previous Post
Next Post

post written by: