utorak, 22. siječnja 2013.

Kako napraviti lisnato tijesto

Da bi napravili lisnato tijesto potrebno je oko 15 minuta. Plus sat da se  ohladi. Ako Vam se pravljenje lisnatog tijesta čini "zastrašujuće" ovaj članak će Vas definitivno razujveriti. 



Potrebni sastojci:  2 šoljice višenamjenskog brašna
                           1/4 tijesta, praška za pecivo
                           1/4 kašikice soli
                            2 kašikica neslanog maslaca
                            6 kašika hladne vode

Staviti brašno i sol u posudu, zatim dodamo maslac, te sve to izmješamo.

Zatim u posudu dodamo hladnu vodu, i lagano promješamo.

Postavite smjesu na pobrašnjenu površinu

Smotajte smjesu te je stavite u zamrzivač nekoliko minuta.

Izvadite i razmotajte smjesu, uzmite oklagiju te smjesu "izdužite". Treba biti tanka. Lisnata.



Presavijte krajeve . Spojite donju trećinu tijesta prema gore. Sada gornji dio presavijte prema dolje. Pogledajte sliku ispod. Sada ponovo koristite oklagiju.


Zapakujte tijesto u plastiičnu foliju te ostavite u zamrzivač nekoliko minuta.

Ivadite ga i to je to, spremno je za korištenje. Nemojte ga prejako pritiskati da ne bi poremetili slojeve.





                           


Previous Post
Next Post

post written by: