Kako napraviti DVORAC od papira ili kartona

Ako vam pravljenje običnih stvari od papira kao avion, brod, cvijeta, i tako dalje postaje dosadno, okušajte se u novim vodama. Dvorac od papira ili kartona je odlična stvar za vas. Naravno naoružajte se strpljenjem, i napravite nešto kao na slici.


Da bi napravili jedan ovakav dvorac trebat će vam sljedeći materijali: nož za karton ili makaze, čačkalice, lijepilo i marker.

Sad da počnemo, prvo što nam je potrebno jeste papir ili karton. Potrebno je da ga uobličite u željene oblike, primjer ako nam treba za vrh tornja onda će bit trouglast, ako vam treba za "zidine" onda kvadratan.

Marker će nam pomoći da na kraju svega obojimo dvorac, da bi dobio puni sjaj. Kao na slici iznad. Pokušajte nabaciti više markera ili vodenih bojica ukoliko je u pitanju papir, da bi izvukli što više nijansi.

Lijepilo će nam pomoći da sve odsječene dijelove kartona ili papira polijepimo u željeni oblik. Sačekajte da se lijepolo osuši da ne bi sve razmazali i uneredili.

Ako vam se ovo čini prekratko, pogledajte na internetu neke skice već ranijih projekata izrade dvoraca. Prvo pokušajte sa lakšim projektima pa kasnije sa komplikovanijim. To će vas pretvoriti u pravog kućnog majstora.
· Designed By Seo Blogger Templates