utorak, 1. siječnja 2013.

Kako napraviti čips od jabuke

Svakoga dana čips od jabuke je sve popularniji, ako želite uvesti malo promjene u svoj život. Čips od jabuke je vrlo jednostavno napraviti, samo pročitajte tekst do kraja. Čips od jabuke sadrži manje masnoće nego čips od krompira.


Prvo što je potrebno je da zagrijemo peć. Nakon što smo je uključili, potrebno je da operemo jabuku. Najbolje je to uraditi pod svježom vodom, dakle česmom. 

Odstranjivanje kore. To je sljedeći korak. Ovo nije neophodno uraditi, ali je dobro uraditi da bi čips bio hrskaviji i jestiviji.

Sjeckanje u šnicle. Potrudite se da izrežete jabuku u jednake djelove. Možete koristiti i razne mašinice ili nešto slično.

Stavljanje na metalnu rešetku. Neka rešetka bude čista. Kao na slici ispod. Možete posuti nešto šećera po isjeckanim komadićima jabuke.

 

Koliko držati "čips" na peći? Preporučuje se da sačekate oko 2 sata. Ne zatvarajte pećnicu da bi dopustili pristup vlage. Vrijeme prženja zavisi i od toga koliko ste debelo isjeckali.


Previous Post
Next Post

post written by: