petak, 11. siječnja 2013.

Kako napraviti, skuhati grah

U nastavku članka pročitajte savjete za pravljenje ili kuhanje graha. Sve što nam je potrebno jeste: grah, voda, pećnica. Grah je u našem regionu ali i u svijetu vrlo popularno jelo, i može se naći gotovo svugdje.





Prvo što je potrebno prije kuhanja graha jeste da ga očistimo, ili da izbacimo uveli i sasušeni grah. Nakon toga pristupa se pranju graha.

Šest sati prije kuhanja natopite grah u hladnu vodu. Tri puta. Ovo je neobavezan korak ali po mnogima grah je ukusniji ako se natopi u vodi.

Pripremite lonac. Nakon što dobro isperete grah ubacite ga u posudu u kojoj ćete ga kuhati. Zatim dodajte vodu. Voda mora prelaziti 1 cm iznad nivoa graha. Nemojte ubacivati sol !

Kuhajte grah. U zavisnosti od topline plata grah se kuha brže ili sporije. Uglavnom na normalnoj temperature grah se kuha 60-90 minuta. Ali svakako privremeno to provjeravajte.

-Jedna čaša graha je oko 3 čaše kuhanog
-Grah u hladnjaku može stajati do 4 dana
Previous Post
Next Post

post written by: