Grašak se može kupiti svjež, zamrznuz ili konzerviran. Sviježi grašak se može kupiti ili ubrati u proljeće, dok je smrznuti grašak dostupan u toku čitave godine. Svježi grašak dolazi u mahuni, koju treba ukloniti prije početka kuhanja graška. Grašak se može kuhati u različitim metodama, a savjete možete pronaći ispod.
Priprema graška. Ovo je prvi korak. Ako je grašak svježe ubran onda je potrebno da izvadimo grašak iz mahune. Ovo se može učiniti na vrlo jednostavan način - rukom. Jednostavno napravite pritisak na središnji dio mahune (gdje je "urasla linija") i grašak će ispasti. A to možete učiniti i nožom.
Dobro zagrijte vode te naspite grašak. Nakon što to učinite poklopite poklopac. Ova metoda se vrlo često koristi u kuhinji. Pomaže da jelo zadrži hranjive materije. Svježi grašak se napari za 2 minute dok je za samrznuti grašak potrebno 3 minute.
Kuhanje graška. Procjenite koliko vode je potrebno za količnu graška koju ste pripremili. U zavisnosti od količine vode i graška, potrebno je manje ili više vremena da grašak prokuha.
Uživajte.
Kako napraviti, skuhati grašak
in
hrana i piće
Napravite sami
published on 13:33